Læserbrev: Skæv deling af Vejen Kommunes budget til lokalsamfundene

AF: DANIEL HORN BRUUN, ENHEDSLISTEN VEJEN, INDUSTRIVEJ 11, BÆKKE

Læserbrev: Alt for få penge ender i lokalsamfundene, og Vejen Kommunes budget er skævt fordelt! Uden for Vejen by føler mange borgere sig ignoreret eller ligefrem set ned på. For år siden svang byrådet med sparekniven og lukkede adskillige skoler som et led i en omfattende spareplan. Bække var heldig. Vi beholdt vores overbygning og byen trives stadig trods øget centralisering. Mange andre byer var ikke lige så heldige. Det er et hårdt slag for et lokalsamfund, for uden en skole flytter færre eller slet ingen børnefamilier til, og derved kvæles små lokalsamfund. Selvfølgelig er det den letteste beslutning altid at lade landsbyerne "tage en for holdet", men nu er Vejen Kommune i gang med at bygge nyt rådhus og bibliotek for penge, der kunne have gavnet de små lokalsamfund eller syge borgere. I Enhedslisten Vejen mener vi, at der skal være en mere solidarisk fordelingspolitik. Frem for primært at støtte initiativer i Vejen, skal politikere og praktikere i stedet vende blikket ud og se hele kommunen; fra Rødding til Veerst, til Holsted over Brørup. Lokalsamfund skal ikke kvæles, de skal omfavnes.