Skolevalg 2017

Skolevalg 2017
af
Munib Kardasevic – Socialistisk UngdomsFront

Hvert andet år afholdes der på landets folkeskoler skolevalg. Her har alle landets folkeskoleelever mulighed for, at afprøve hvordan en rigtig valgkamp fungerer, få indblik i de forskellige partiers holdninger samt selv være med til, at præge debatten.

Enhedslisten og Socialistisk UngdomsFront er selvfølgeligt også repræsenteret. Jeg har været ude til tre debatter, alle sammen i Vejen kommune. Hvor er det fantastisk, at se Vejen kommunes ungdom ønsker, at gøre et opgør med den blå linje, som kommunen er kendt for.
Det har blandt andet resulteret i flere nye medlemmer til SUF og Enhedslisten Vejen. Det kunne ikke blive bedre. Det tegner rigtig godt for det fremtidige revolutionære politiske arbejde i Vejen kommune.

I løbet af de tre debatter er det blevet diskuteret kortere skoledage, niveauopdelte folkeskole klasser, topskat, Danmark ud af EU, flygtninge, grænsekontrol og hårdere straffe for vold og overgreb. Især skolereformens konsekvenser har været med til, at få gang i eleverne. De er vildt utilfredse over indførelsen af heldagsskolen. Det kan jeg virkelig godt forstå. Eleverne fortæller mig hvor lidt motivation de har, hvor trætte de er og hvor lidt afveksling og kreativitet der er i skoledagen. Det er ikke den folkeskole vi ønsker hverken i SUF eller i Enhedslisten.
Det klinger derfor hult for mig, når jeg ude til debatterne hører hvordan SF og S så fint snakker om tillid til lærerne når de under forhandlingerne til skolereformen, fuldstændig vendte dem ryggen og lukkede munden på dem.

Torsdag d. 2 februar skal alle folkeskoleelever til stemmeurnerne og afgive deres stemme på det parti, de kan erklære sig mest enige med. Jeg håber selvfølgelig, at SUF og Enhedslisten klarer sig fantastisk og, at valgresultatet viser en progressiv rød ungdom der ønsker, at sikre fælleskabet, for det er her igennem, at vi sikrer at alle kan leve det liv de ønsker og at drømme ikke kun er for de rige, men for alle.

Emneord: