Læserbrev: Løn som fortjent?

Løn som fortjent?

AF: JAKOB BORGENSGAARD, HØJSKOLELÆRER, SPIDSKANDIDAT TIL BYRÅDET FOR ENHEDSLISTEN, FLORS ALLÉ 1, RØDDING
Publiceret 07. februar 2017 kl. 11:13

Læserbrev: Vejen Byråd vedtager i dag (den 7. februar) at sætte deres egen løn op. Egon Fræhrs løn bliver sat op med 31,4 procent. Sammen med vederlaget på 200.00 fra kommunekontaktrådet giver det borgmesteren en løn på 1.195.000, eller mere end tre gange så meget som en gennemsnitlig pædagog tjener i Syddanmark.

Sammen med borgmesterens lønstigning er der samtidig en lønstigning til de øvrige medlemmer i byrådet. Udvalgsformændene stiger kun 22,6 %, men det svarer også til en stigning på 50.000 kroner, mens næstformændene stiger 75 procent i løn. Lønstigningen til borgmesteren er aftalt på Christiansborg og kan ikke ændres lokalt. Til gengæld er de andre lønstigninger noget, som byrådet selv bestemmer.

Samlet set betyder ændringerne, at Vejen Kommune skal bruge 800.000 mere om året på at aflønne de lokale politikere.

I Enhedslisten mener vi, det er den helt forkerte vej at gå, samtidig med at byrådet i Vejen vælger en stram linje i forhold til syge borgere uden arbejdsevne, når disse søger førtidspension. Den overordnet linje i forhold til førtidspension er lagt på Christiansborg, men nogle kommuner har valgt en lokal løsning, hvor de tildeler førtidspension på en mere værdig måde.

Enhedslisten mener, det bør være modsat: At politikere i Vejen bør vælge mådehold i forhold til at tildele sig selv lønstigninger. Så ville der måske være råd til at give syge medborgere en værdig behandling. Til november stiller Enhedslisten op til byrådet, hvor vi blandt andet vil arbejde for bedre forhold for byens udsatte borgere.